IoT i byggebranchen

IoT Internet of Things – bliver den nye verdens opsamling af data. Og data er som alle ved magt.

IoT enheder kan fås i mange varianter.  Til private er der i dag et kæmpe marked hvor man med enkelte ressourcer og det rigtige udstyr kan fjernbetjene sit eget hjem med lys, kamera, varme etc.

I det professionelle marked er IoT på samme måde ved at tage sit indtog i de mange bygninger der anvendes inden for det private, regionerne, kommunerne og staten.

I dag produceres rigtig mange enheder til byggeriet med indbyggede IoT funktionalitet. Og der kommer til stadighed flere og flere batteridrevne enheder til overvågning af temperatur, luftfugtighed, CO2, bevægelse etc.

I den forbindelse er der blvet udviklet specielle IoT netværk – netværk der bare er der. Og man behøver derfor ikke sætte enhederne op til et trådløs netværk. De kører på et lukket netværk og man kan så opsamle data vi services, og presenter data via eksempelvis Power BI fra Microsoft.

Sigfox standarden tilbyder et netværk – der kan kommunikere med mange enheder. Og giver samtidig muligheden for at der ikke skal registreres IoT enheder i det interne netværk.

Samtidig findes der idag et væld af forskellige Webhooks services, der kan modtage data fra de enheder der  operere i Sigfox miljøet. Så med den rigtige forretnings forståelse og en smule udvikling, er det muligt at komme hurtigt igang med fremtiden på dette område.

Alle de data der bliver opsamlet kan bruges til at benchmarke bygninger mod hinanden, KPI’er, bruges i planlægningen af rengøring og så videre. Mulighederne er enorme.

BIM modellerne indeholder tilsvarende datamodeller der kan integreres med de indhentede data fra IoT enhederne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede Indlæg