IoT Internet of Things – bliver den nye verdens opsamling af data. Og data er som alle ved magt.

IoT enheder kan fås i mange varianter.  Til private er der i dag et kæmpe marked hvor man med enkelte ressourcer og det rigtige udstyr kan fjernbetjene sit eget hjem med lys, kamera, varme etc.

I det professionelle marked er IoT på samme måde ved at tage sit indtog i de mange bygninger der anvendes inden for det private, regionerne, kommunerne og staten.

I dag produceres rigtig mange enheder til byggeriet med indbyggede IoT funktionalitet. Og der kommer til stadighed flere og flere batteridrevne enheder til overvågning af temperatur, luftfugtighed, CO2, bevægelse etc.

I den forbindelse er der blvet udviklet specielle IoT netværk – netværk der bare er der. Og man behøver derfor ikke sætte enhederne op til et trådløs netværk. De kører på et lukket netværk og man kan så opsamle data vi services, og presenter data via eksempelvis Power BI fra Microsoft.

Sigfox standarden tilbyder et netværk – der kan kommunikere med mange enheder. Og giver samtidig muligheden for at der ikke skal registreres IoT enheder i det interne netværk.